بازار سرمایه چیست؟ انواع بازارهای مالی، ویژگی ها و قوانین
انتشار: بهمن 01، 1398
بروزرسانی: 30 خرداد 1404

بازار سرمایه چیست؟ انواع بازارهای مالی، ویژگی ها و قوانین

بازار سرمایه چیست؟ انواع بازارهای مالی، ویژگی ها و قوانین

زمانی که حرف از بازارهای مالی می شود، بیشتر افراد ذهنشان تنها به سمت بورس اوراق بهادار متمایل می شود. در حالی که بازارهای مالی مختلف، با اهداف متفاوتی وجود دارد که اکثر افراد با آن ها آشنا نیستند. در این مقاله سعی بر آن است که شما را با برخی از این بازارها آشنا کنیم. محصولاتی با سررسید کوتاه مدت (کمتر از یک سال) و نقدشوندگی بالا در این بازار معامله می شود. در سطح عمده فروشی بازار پول شامل معاملات با حجم بالا بین مؤسسات و معامله گران است. در سطح خرده فروشی وجوه متقابل بازار پول خریداری شده توسط سرمایه گذاران فردی و حساب های بازار پولی است که توسط مشتریان بانک افتتاح می شود.

  • بازار کالا نیز محلی برای خریدوفروش یا مبادله ی انواع تولیدات، فلزات و انرژی است.
  • نرخ بهره در بازار پول به علت کوتاه تر بودن مدت نگهداری سررسید، پایین تر از نرخ بهره بازار سرمایه است.
  • این ها از جمله مهمترین موارد شناختی است که شما باید از خودتان بپرسید.
  • تحلیل تکنیکال یکی از محبوب ترین روش های تحلیل بازارهای مالی است و اکثر فعالان از آن استفاده می کنند.
  • واسطه های خدمات مالی می توانند نقش مهمی در حوزه های مدیریت و استراتژی شرکت ها ایفا کنند.

آشنایی با این روش های تحلیل و کسب مهارت در آن ها می تواند در سرمایه گذاری و معامله گری به شما کمک کند. در مقاله بعدی به طور کامل تحلیل بنیادی در بازار رمز ارزها را آموزش می دهیم. این تحلیل علاوه بر سرمایه گذاری، در روش های دیگر کسب درآمد مثل عرضه اولیه ارز دیجیتال، استیکینگ و استخراج ارز دیجیتال نیز کاربردی است. این بازار از مهم ترین بازارهای مالی است و به نوعی بازاری است کوتاه مدت که برای انتشار و مبادله ی دارایی های مالی با سر رسید کوتاه مدت مورد استفاده قرار می گیرد.

معامله اسپات ارز دیجیتال 0 تا 100 بازار اسپات Spot trading

صرافی های متمرکز همانطور که از نامشان پیداست پلتفرم های متمرکزی برای معامله رمز ارزها هستند. صرافی های غیرمتمرکز بدون هیچ مرجع مرکزی کار می کنند؛ این صرافی امکان مبادله بدون واسطه و همتا به همتا (P2P) ارزهای دیجیتال را برای کاربران خود فراهم می کنند. لازم است که اشاره ای هم به محرک های قیمت در بازار فارکس داشته باشیم. ارزش ارزها پیش از هرچیز به وضعیت اقتصادی کشورهای تابعه شان بستگی دارد. بنابراین هرچه اقتصاد کشوری قوی تر باشد، ارز قدرتمندتری هم در فارکس خواهد داشت. تحولات سیاسی، اقتصادی و حتی آب وهوایی از مهم ترین عوامل نوسان ارزش ارزها در برابر یکدیگر در فارکس هستند.

معرفی شرکت های بزرگ ارز دیجیتالبرترین شرکت های سرمایه گذاری ارز دیجیتال

فارکس یک بازار مالی گسترده است، در واقع شبکه گسترده ای از کامپیوترها و واسطه ها در سراسر جهان این بازار را تشکیل داده اند. همچنین، کارگزاران فارکس می توانند به عنوان بازارساز (Market Maker) عمل کنند و قیمت های بید (Bid) و اسک (Ask) پیشنهاد دهند که با قیمت رقبا در بازار متفاوت است. بازار سرمایه (Capital Market) نیز بخشی مهم از بازارهای مالی است که معاملات ابزارهای مالی مانند سهام، اوراق بدهی، صندوق های قابل معامله (ETF) و غیره را تسهیل می کند. همچنین، منبع جذب سرمایه برای افراد، شرکت ها و دولت های است و نقش مهمی در تقسیم منابع و ایجاد نقدینگی برای کارکارآفرینان بازی می کند. انواع بازارهای مالی را می توان براساس نوع دارایی مورد معامله و زمان سررسید آنها تقسیم بندی کرد. به طور کلی بازار مالی اصطلاحی گسترده است که می توان از آن جهت توصیف هر نوع بازاری که در آن خریدار و فروشنده در معامله دارایی هایی مثل سهام، اوراق بدهی، ارز و … مشارکت دارند استفاده کرد.

اگر به تولید ایده های سرمایه گذاری، توسعه و اجرای استراتژی سرمایه گذاری علاقه دارید، می توانید ریسک را مدیریت کنید و در مواجهه با عملکرد ضعیف بالقوه و بازارهای مالی انعطاف پذیر و قاطع باشید، این شغل می تواند برای شما مناسب باشد. در سیستم مالی، صنعت مدیریت سرمایه گذاری طیف وسیعی از محصولات و خدمات را به سرمایه گذاران و مصرف کنندگان ارائه می دهد تا وجوه را بین آن ها هدایت کند. سرمایه گذاری می تواند در طیف گسترده ای از دارایی ها، از جمله دارایی های واقعی (مانند زمین، ساختمان، ماشین آلات، طلا، جنگل ها و غیره) و ابزارهای مالی (مانند سهام، اوراق بدهی، صندوق های سرمایه گذاری مشترک و غیره) انجام شود.