
بروزرسانی: 26 خرداد 1404
دارایی مالی و بازارهای مالی چیست؟ انواع دارایی های مالی هم رویش
دارایی مالی و بازارهای مالی چیست؟ انواع دارایی های مالی هم رویش
آن ها جهت عدم پرداخت کارمزد، تلاش می کنند تا از طریق تعامل با یکدیگر و بدون استفاده از کارگزار معاملات را اجرا کنند. واژه”رفتار قیمتی”که اغلب مورد استفاده قرار می گیرد بسیار محدود به نظرمی رسد زیرا اغلب تحلیلگران تکنیکال،حجم و قرارداد استفاده از باندهای باز را به عنوان اجزای پیوسته تحلیل بازار در نظر می گیرند. با این تمایز ایجاد شده،واژه های “رفتارقیمتی” و “رفتار بازار” گاهی به جای یکدیگر استفاده می شوند. تحلیل تکنیکال دانش بررسی رفتار بازار به کمک نمودارها و باهدف پیش بینی روندهای قیمت در آینده است. به عبارت دیگر محل جغرافیایی خاصی برای بازار پول در نظر گرفته نمی شود و به طور کلی بانک ها، موسسات اعتباری غیر بانکی و سایر مکان هایی که داد و ستد ابزارهای مالی بازار پول در آن انجام می شود، تشکیل دهنده بازار پول هستند.
- اصلی ترین عامل معاملات بازار رمزارزها یعنی همان ارزهای دیجیتالی فاقد وجود مادی و قابل لمس هستند و تنها قابلیت ذخیره شدن روی کیف پول دیجیتال را خواهند داشت.
- «بازار تبادل ارزهای خارجی» یا Foreign Exchange که با عبارت کوتاه شده ی خود نیز معروف شده است به بازاری اشاره دارد که در آن ارز رایج کشورها مثل دلار، یورو، پوند، ین، کرون، فرانک و غیره با هم مبادله می شوند.
- این نوسانات می تواند بر سایر بازارهای مالی نیز تاثیر بگذارد، زیرا می تواند بر ارزش دارایی های تعیین شده با آن ارزها تاثیرگذار باشد.
- بازارهای مالی انواع مختلفی دارند؛ ویژگی های دارایی مورد معامله و نیازهای کاربران است که مشخصات هرکدام از این بازارها را تعیین می کند.
- کاربران بازار ارز دیجیتال بدون نیاز به هیچ گونه واسطه ای، به طور کاملا مستقیم می توانند معاملات ارزی خود را انجام دهند.
به عنوان مثال نرخ برابری جفت ارز یورو-دلار در زمان نگارش این مقاله، ۱٫۰۶ است. علاوه بر اختلاف قیمت، تریدر به طرق دیگری مانند اهرم کردن معامله، تفاوت نرخ بهره ی بانک های مرکزی برای ارزهای موجود در جفت ارز و تفاوت نرخ بهره ی شبانه نیز سود یا زیان می کند. معامله در بورس، فارکس، CFD و سایر ابزارهای معاملاتی با ریسک بسیار بالایی همراهاست و امکان دارد تمام یا بخشی از سرمایه خود را از دست بدهید. رسابورس یک وبسایتآموزشی با هدف تکمیل دانش معاملاتی است و هیچگونه مسئولیتی نمیپذیرد.
کاربرد بازارهای مالی
بازارهای پولی در سطح عمومی و عمده فروشی، شامل حجم معاملاتی بالایی بین مؤسسات و معامله گران می شوند. اما در سطح خرده فروشی این طور نیست و این بازارها شامل صندوق سرمایه گذاری مشترک (Mutual Funds) می شوند که توسط سرمایه گذاران منفرد و حساب های باز شده در این بازارها توسط مشتریان بانکی خریداری شده اند. نکته مهمی که در مورد سرمایه گذاری در بازار مالی جهانی فارکس وجود دارد داشتن اطلاعات کافی در مورد این بازار و گذراندن دوره های آموزشی فارکس می باشد. اگر چه هر فرد حقیقی، می تواند معاملات و سرمایه گذاری را شروع کند، اما تبدیل شدن به یک معامله گر موفق، تنها داشتن سرمایه اولیه کافی نیست. شما باید به درستی بازارهای مالی مختلف را شناسایی کرده و یاد بگیرید که چطور در هر معامله و سرمایه گذاری، سود زیادی کسب کنید.
بازار سرمایه:
یکی از مهم ترین بازارهای مالی، بازار فارکس است که اصلی ترین دارایی های موردمعامله در آن، ارزهای بین المللی هستند. هرچند که در این بازار، شاهد مبادله ی طلا، بیت کوین و برخی دارایی های دیگر نیز هستیم. درواقع در این بازار، معامله گر با ورود به یک موقعیت معاملاتی، قطعا یک دارایی را فروخته و دیگری را می خرد. این بازار، بیشترین نقدینگی را در بین بازارهای مالی دیگر داشته و دسترسی به آن به صورت مستقیم یا از طریق کارگزاری ها امکان پذیر است.
بازار رمزارز
در این بازار، قراردادهای آتی برای خرید و فروش کالاها و سرمایه گذاری در آینده ابراز علاقه می شود. برای این کار طریق مختلفی موجود است و مشاوران مالی هرکدام از زوایای مختلفی آن را بررسی کردند. مثلا برخی متخصصین مالی پیشنهاد می کنند تک سهمی نباشید و سبدی از سهام داشته باشید تا مدیریت سرمایه به درستی صورت گیرد. برخی دیگر توصیه می کنند که به متخصصین مالی در شرکت های مشاور سرمایه گذاری و صندوق های سهام رجوع کنید.